20
Sâm, Apr

Sport

Jucătorii de la Corona Wolves Braşov aflaţi în aşteptarea cetăţeniei române, vor evolua în Liga Mol ca ,,stranieri”. Pentru că procedura privind obţinerea cetăţeniei române, în cazul celor trei jucători de la Corona Wolves, Patrik Polc, Denis Zabludovsky şi Yevgeni Emelianenko, nu a fost încă finalizată, s-a luat decizia ca aceştia să fie legitimați ca ,,jucători străini” în Liga Mol.

Preşedintele secţiei de hochei de la Corona, Emilian Cernica, a trimis o adresă către Liga Mol, pentru ca jucătorii respectivi să poată evolua în meciurile oficiale, ca ,,stranieri”.

„Am decis să nu mai aşteptăm şi să îi înscriem pe cei trei hocheiști ca jucători străini. În acest sezon al competiţiei, echipele pot avea înscrişi pe foaia oficială a unui meci maximum şase jucători de altă naţionalitate. Noi avem acum şapte, dar dacă într-un meci nu evoluează, de exemplu Polc, sau se mai ivesc suspendări sau accidentări, restul pot juca. Oricum, în campionatul naţional, Polc nu poate juca, conform regulamentului competiţiei. Urgenţa este la Liga Mol, acolo unde nivelul este foarte ridicat şi avem nevoie de cât mai mulţi jucători valoroşi. Până la disputarea Cupei României, spre finalul lunii decembrie, se pare că va fi dată o dispensă la nivelul Federaţiei Române de Hochei, în aşa fel încât să poată evolua şi aceşti jucători străini, dacă până atunci nu vor obţine cetăţenia română. În concluzie, pot să anunţ acum că, în weekend, în cele două meciuri ale echipei noastre în Liga Mol, spectatorii îi vor putea vedea la lucru şi pe aceşti jucători dar şi pe fundaşul Huba Bors, care s-a refăcut după operaţia la umăr”, a declarat președintele celor de la Corona Wolves Brașov, Emilan Cernica.

Astfel cei şapte jucători străini din lotul echipei de sub Tâmpa sunt: Patrik Polc, Ian McDonald, Rory Rawlyk, Tomas Klempa, Richard Filip, Denis Zabludovsky şi Yevgeni Emelianenko. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: