19
Vin, Apr

Sport

Unul dintre sporturile cu tradiție din Brașov e în moarte clinică! Voleiul masculin, sportul care a adus atât de multe satisfacții brașovenilor, care umplea sala de la Tractorul sau Sala Sporturilor, care a dat sportivi, antrenori și nu în ultimul rând OAMENI de valoare acestui oraș, e pe cale de disparție. E exact ca speciile alea rare care ar trebui protejate prin lege de autorități, dar nimeni nu face nimic.

Oameni ca Tănase Tănase, Gheorghe Ferariu, Petrică Stancu, Constantin Sterea, Doru Cășvean, Horațiu Ferariu, Adrian Pustiu, Horațiu Peța și mulți alții și-au rupt genunchii prin sălile de sport din Brașov și au făcut o imagine de excepție acestui oraș. În urmă cu ceva timp templul voleiului brașovean, sala Tractorul, a fost dărâmată, iar în locul ei a apărut un supermarket...tipic românesc. Dacă înainte toți copiii mergeu la sport și nu aveai loc în săli, acum acestea ori nu mai sunt, ori sunt goale.

În urmă cu patru ani a apărut o echipă de volei masculin care activează în al doilea eșalon valoric. La inițiativa fostului jucător al celor de la Tractorul, Florin Oprea, mai mulți tineri s-au înhămat la acest proiect, doar din pasiune. Nu au cerut niciodată nimic mai mult decât niște condiții civilizate de antrenament. În acest moment echipa CSU Brașov riscă să dispară, iar odată cu ea se va stinge și voleiul masculin brașovean. Voleibaliștii brașoveni nu au unde să se antreneze, ei având o singură poziție pe săptămână, ceea ce este extrem de puțin. Mingile pe care le folosesc au mai mult de patru ani și nu mai sunt competitive.

Doar din pasiune acești băieți au continuat să facă acest sport. Au făcut deplasări cu mașinile personale și mănâncă din traistă. Acum echipa riscă să nu poată juca în week-end la Timișoara pentru că...nu sunt bani de deplasare... Voleibaliștii de la CSU Brașov se chinuie de patru ani să construiască ceva. Au ajuns doi ani la rând la turneul semifinal de promovare în liga 1, în condițiile în care s-au bătut cu echipe cu bugete impresionante. Acești băieți, extrem de pasionați de volei nu vor să lase acest sport să moară. Pentru asta nu au nevoie decît de o sală de antrenament, de o cazare și de o masă...restul e PASIUNE.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: