19
Vin, Apr

Social

Cele mai roșii, mari, zemoase și gustoase tomate le găsiți în piețele brașovene, de câteva zile.

Sunt, evident, roșiile românești. Însă, dacă nu aveți suficenți bani în portofel e posibil să le savurați doar cu privirea. Un kilogram de tomate românești poate fi cumpărat din piețe cu prețuri cuprinse între 13 și 18 lei. Așadar, roșiile pot fi o delicatesă pentru mulți dintre noi.

Sunt foarte gustoase și 100% naturale. Cel puțin asta susțin producătorii veniți din Brașov, dar și din alte zone ale țării pentru a-și vinde tomatele pentru care muncesc de luni bune. În Piața Dacia ne-am întâlnit cu doi producători din Giurgiu. Spun că sunt obligați să-și vândă roșiile la prețuri mari, pentru a-și acoperi cheltuielile.

Roșiile din Grecia, Spania sau Italia se vând la prețuri cuprinse între 4 și 10 lei kilogramul. Nu au, cu siguranță, același gust. De altfel mulți brașoveni preferă să scoată mai mulți bani din buzunar pentru un produs 100% românesc.

Toți au văzut sau auzit glumele care se fac zilele acestea despre prețul cireșelor. Ei bine, aceste fructe chiar sunt costisitoare în această perioadă. În piețele din Brașov, un kilogram de cireșe poate costa chiar și 20 de lei. Producătorii spun că vor scădea prețul chiar și cu 10 lei, atât la roșii, cât și la cireșe, de la sfârșitul lunii mai. 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: