Social
Instrumente
Caractere

În municipiul Brașov nu pot fi ridicate mașinile parcate neregulamentar.

Chiar dacă toată procedura este perfect legală, Primăria nu a găsit o firmă care să se ocupe de acest serviciu. Asta deși municipalitatea a încercat să atribuie contractul de concesionare pentru ridicarea mașinilor parcate neregulamentar de mai multe ori. Însă, de fiecare dată, nimeni nu s-a prezentat la licitație.

Pentru concesionarea serviciului de ridicare a autoturismelor parcate neregulamentar, pe o perioadă de cinci ani, licitația a fost lansată pe 23 ianuarie, iar termenul de depunere a fost programat pentru data de 13 martie. Potrivit caietului de sarcini, valoarea estimată a contractului este de peste 11 milioane de lei. Probleme sunt și atunci când vine vorba despre autoturismele abandonate.

Pentru mașinile abandonate am avut la fel, luna trecută, o procedură, în 10 aprilie, dar nu s-a prezentat nimeni. Astfel că am amânat-o pentru luna aceasta. Să sperăm, totuși, că pe 10 mai se va prezenta un ofertant”, a menționat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Pe de altă parte, locurile de parcare neatribuite din municipiu sunt la mare căutare. La licitația realizată de Primărie zona Astra 2, parcările s-au închiriat cu sume de până la 6-7 ori mai mari față de prețul normal. Cea mai scumpă parcare s-a licitat cu 810 lei/an, pe strada Carpaților.