20
Sâm, Apr

Social

Atenție, taximetriști! De la 1 iunie se pot depune documentele necesare pentru prelungirea autorizațiilor de taxi cu încă cinci ani.

Mașinile mai vechi de zece ani nu vor mai putea fi utilizate pentru serviciul de taximetrie. În prezent, în municipiul Brașov sunt circa 200 de taxiuri cu o vechime mai mare de zece ani. În perioada 1 iunie – 31 august vor depune actele cele 323 de societăți comerciale care dețin, în total, 1082 de autorizații taxi, iar în perioada septembrie – noiembrie vor depune documentele cele 343 de persoane fizice autorizate și 6 societăți familiale.

Trebuie respectate reguli foarte stricte. „Firmele de taxi trebuie să facă dovada că în fiecare zi, pentru fiecare mașină, există contracte de muncă prin care este acoperit un program de opt ore. Fie că vorbim despre un șofer angajat pentru întregul interval, sau mai mulți conducători auto care au contracte part time”, a menționat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov. Fiecare autorizatie taxi, pentru care nu poate fi făcută dovada existenței unui șofer timp de 8 ore zilnic, va fi retrasă.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: