28
Joi, Mar

Social

Ghiozdane complet echipate cu rechizite, pentru toți elevii din clasele I și pregătitoare de la unitățile de învățământ din municipiul Brașov, pentru anul școlar 2018/2019. Proiectul a fost votat de consilierii locali astăzi.

Finanțarea pentru acest proiect, de 350.000 de lei, va fi asigurată în totalitate de la bugetul Consiliului Local. Ghiozdanul pentru un copil de clasa I va costa 100 de lei, iar pentru cei de la clasa pregătitoare, 80 de lei.

 „Am luat decizia să intrăm în ședința de astăzi cu acest proiect. A fost o solicitare personală, astfel încât să avem timpul necesar să facem achiziția și să nu avem disfuncționalități astfel încât la începerea anului școlar următor, copiii să aibă acest ghiozdan cu rechizitele necesare aprobate de Consiliul Local”, a menționat viceprimarul Brașovului, Mihai Costel.

 Pe lângă deja cunoscutele rechizite, din septembrie, copiii vor găsi în ghiozdanele oferite de Primărie câteva lucruri noi.

 „Mă gândesc că ar fi bine ca primul ghiozdan să conțină informații despre instituțiile aflate în subordinea Consiliului Local. De exemplu, clubul Corona are un proiect în care sunt ilustrate toate sporturile care se desfășoară în cadrul clubului.

Astfel, copiii vor avea posibilitatea să cunoască aceste activități și să practice una dintre ele, dacă-și doresc”, a menționat Roxana Cojocea, consilier local PNL.

La începutul actualui an școlar, aproape 5.000 de elevi din municipiul Brașov au beneficiat de programul Primul Ghiozdan.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: