Foto: brasovtv.com

Social
Instrumente
Caractere

Bugetul municipiul Brașov pentru anul 2018 a primit avizul favorabil al consilierilor locali.

Cultura, educația, proiectele sociale și infrastructura sunt doar câteva dintre prioritățile administrației locale.

Anul acesta vor începe lucrările pentru câteva investiții de amploare.  Noul Cod Fiscal a influențat negativ bugetul local. Chiar și așa, Primăria a alocat, deja, sume importante pentru studiile de fezabilitate ale unor proiecte importante.

Avem în pregătire studiul de fezabilitate, poate și proiect tehnic pentru construirea unei săli polivalente de 15.000 de locuri. Este o investiție de câteva zeci de milioane de euro, pe care o vom acoperi din surse proprii, pentru că de la Guvern am primit un răspuns negativ. Avem în buget suma necesară studiului de fezabilitate pentru noul spital al Brașovului. Pasajul care să facă legătura între Bulevardul Gării și zona Coresi este un alt obiectiv pentru anul acesta. Totodată, vom construi două creșe în cartierele Astra și Tractorul și vom reabilita mai multe clădiri din Centrul istoric”, a declarat primarul Brașovului, George Scripcaru.

Investițiile în educație sunt prioritare. Pe lângă modernizarea unor instituții de învățământ, municipalitatea va pune accent și pe siguranța în școli. Vor exista sisteme de supraveghere video conectate la dispeceratele Poliției și Jandarmeriei. Pentru Învățământ a fost alocată, anul acesta, suma de 36 de milioane de lei. Pe de altă parte, modernizarea infrastructurii rutiere va costa municipalitatea aproape 39 de milioane de lei.