Sidebar

16
Joi, Aug

Social
Instrumente
Caractere

Escrocii au găsit o nouă metodă pentru a ajunge la portofelele oamenilor naivi. În ultimul timp, sunt tot mai dese cazurile în care aceștia profită de faptul că, de la 1 ianuarie 2018, Banca Naţională a României a pus în circulaţie bancnote şi monede cu noua stemă a ţării. Astfel, infractorii obţin diverse sume de bani, determinând victimele să creadă că vechii bani îşi pierd valoarea.

„Bancnotele cu noua stemă (cu acvila încoronată) vor avea înscrisă pe avers data de «1 ianuarie 2018», dar asta NU înseamnă că banii actuali nu mai sunt valabili, ei vor circula în paralel cu cei noi”, au atenţionat reprezentanţii Poliţiei Judeţene Braşov.

Pentru a preveni în general înşelăciunile, cetăţenii sunt sfătuiţi să manifeste prudenţă în ceea ce privește permiterea accesului în locuință a unor persoane necunoscute, indiferent de pretextele lor, să nu ofere informaţii despre ei necunoscuţilor care îi abordează pe stradă şi să nu schimbe bani oricui.

 

„Nu cădeţi în plasa infractorilor care vă cer să schimbaţi bancnote de 100, 200 sau 500 de lei sau valută, pentru că acestea fie sunt false, fie persoanele care v-au cerut acest lucru vor să afle unde vă ţineţi banii. Sub nicio formă să nu oferiţi informaţii în legătură cu sumele de bani pe care le deţineţi, lucru valabil şi în cazul bijuteriilor, depozitelor sau conturilor bancare, în special când vi se solicită aceste detalii prin telefon şi indiferent cum se recomandă cei care le solicită”, au mai recomandat reprezentanţii IJP Braşov.