19
Vin, Apr

Social

Până în anul 2060, județul Brașov ar putea pierde până la 100 de mii de locuitori. Cel puțin asta indică datele statistice. Specialiștii spun că sunt două motive: foarte mulți tineri pleacă în străinătate, iar sporul natural în România este negativ.

Scăderea populaţiei rezidente, în perioada 2015-2060, la nivelul judeţelor va oscila între –61,3% (Teleorman) şi –7,5% (Iaşi). Braşovul se numără printre judeţele care ar urma să înregistreze o diminuare a populaţiei de până la 100.000 de persoane în următorii 40 de ani. „Sunt foarte mulți oameni , 81.000 de persoane, care au domiciliile în Brașov, dar ei sunt plecați în Franța, Italia, Spania în America sau mai știu eu pe unde sunt ” , a declarat Ion Popescu, directorul Direcției de Statistică Brașov.

Pe lista judeţelor care ar urma să se depopuleze tot cu câte 100.000 de persoane se mai numără Covasna, Harghita şi Sibiu, dar și judeţe sărace precum Vaslui, Tulcea sau Giurgiu.

Populația rezidentă a României este, acum, de 19,8 milioane de locuitori, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică. Pentru că sporul natural este negativ, dar și din cauză că multe persoane pleacă din România, în comparație cu cele care se întorc în țară, am ajuns să pierdem aproape un sfert de milion de români. Potrivit calculelor I.N.S., în varianta optimistă, România ar putea avea 16,3 milioane locuitori în anul 2060.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: