18
Lun, Iun

Brasov TV

Social
Instrumente
Caractere

Istoria se repetă! Brașovenii s-au obișnuit să stea la cozi interminabile! La fel ca în anii trecuți, mii de persoane s-au înghesuit la ghișeele Direcției Fiscale pentru a-și achita taxele și impozitele locale.  Oamenii au stat chiar și o oră la rând, nerăbdători să își achite dările către stat. Coada a ajuns până în stradă!

Așa se întâmplă în fiecare an. Cei care plătesc în primul trimestru al anului taxele și impozitele locale beneficiază de o reducere de 5 %. Chiar dacă această reducere este valabilă până în luna martie, mulți brașoveni preferă să-și achite datoriile încă din primele zile ale noului an.

Reprezentanții instituției le reamintesc brașovenilor faptul că pentru a evita cozile de la casele Direcției Fiscale existăm și alte metode plată. „  Există și alte posibilități. Oamenii pot plăti și online, atât prin brasovcity.ro, dacă au cont deschis pe această platformă, cât și prin site-ul ghiseul.ro ” a declarat Marian Voinescu, directorul Direcției Fiscale Brașov.

 

În 2018, valoarea impozitului pe clădiri şi terenuri este egală cu cea de anul precedent. De exemplu, pentru  o locuinţă din zona A, cu o suprafaţă utilă de 64 de mp, impozitul este de 194 de lei. Pentru un spaţiu locativ din zona B, cu o suprafaţă utilă de  49 de mp, proprietarii plătesc un impozit de 143 lei, iar pentru un spaţiu din zona C, cu o suprafaţă utilă de 50 de mp impozitul este de 126 lei. În ceea ce priveşte impozitul pe terenuri, pentru o parcelă de 500 mp cu construcţii din zona A se plăteşte un impozit de 445 lei/an, iar pentru o suprafaţă similară din zona B, valoarea impozitului anual este de 335 lei/an.