19
Vin, Apr

monitorulcj.ro

Social

V-ați îmbolnăvit? Mergeți degeaba la medicul de familie pentru trimitere la specialist sau rețete compensate! Această măsură, la care au apelat medicii de familie este o formă de protest.

Ei nu au mai semnat actele adiţionale de prelungire a contractelor de furnizare de servicii de asistenţă medicală primară cu casele de asigurări de sănătate judeţene. „ Nu avem garanții că lucrurile se vor îmbunătății în continuare. Până când acest lucru nu va fi stabilit, sau nu va fi asumat sub forma unui protocol și a unor termene clare și asumate ca responsabilitate din partea factorilor decidenți am decis să facem această formă de protest ” a declarat Dr. Stelian Cîntea, medic de familie.

 

Cei care au cu adevărat de suferit sunt pacienții care spun că este inadmisibil că s-a ajuns aici. Dacă revendicările medicilor de familie nu vor fi rezolvate, aceștia au anunțat că vor continua protestele până când situația va reveni la normal. O nouă rundă de negocieri între Ministerul Sănătății, CNAS și medicii de familie este programată zilele acestea. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: