27
Sâm, Apr

Foto: brasovtv.com

Social

Până la finalul anului viitor, Brașovul va avea un nou centru pentru persoanele fără adăpost. Unitatea se va afla pe strada Panselelor.

Clădirea există deja și va fi reabilitată în perioada următoare. Va putea găzdui, în medie, cel puțin 100 de persoane fără adăpost sau cu venituri foarte mici.

 

În clădirea care va găzdui noul centru a funcționat fostul cămin al Liceului Astra. Imobilul va fi pregătit pentru mai multe tipuri de beneficiari.

Va fi adăpost de noapte, acolo unde beneficiarii vor fi cazați și vor primi un pachet cu hrană rece. Cazare se referă la o durată de cel mult 12 ore. Vom mai avea un centru de zi și informare pentru aceste persoane.

Aici, asistenții sociali și psihologii vor lucra în identificarea unor soluții de reintegrare a lor în societate, dar și de recalificare profesională. Vom avea și un centru de zi pentru acele persoane care au un loc de muncă”, a declarat Mariana Topoliceanu, șefa Direcției de Servicii Sociale.

Valoarea totală a lucrărilor de proiectare și construire este de 3,8 milioane de lei. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 17 ianuarie 2018. 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: