28
Joi, Mar

salmoncollagen.net

Social

Românii sunt campionii europeni la consumul de mâncare şi băutură. Țara noastră ocupă a doua poziţie în Europa, după Turcia, din punct de vedere al apetitului, dar şi al potenţialului de creştere al consumului de mâncare şi băutură din restaurante sau unităţi de tip fast-food. Un stil de viață nesănătos care afectează tot mai mulți tineri. În premieră, la Brașov este organizat un curs în care învățăm să trăim sănătos.

Jumătate dintre românii care se confruntă cu greutate exagerată obişnuiesc să sară peste micul dejun, din cauza lipsei de timp și a programului de muncă încărcat. 35% din cei care se confruntă cu obezitatea iau masa de două ori pe zi, iar unul din 10 nu ia mai mult de o masă pe zi. Cel mai frecvent, micul dejun iese din calcul, 56% din oameni renunță la el. Toate acestea sunt obiceiurile unui stil de viață nesănătos. Mai mulți tineri voluntari, din Europa au venit la Brașov pentru a găsi o soluție eficientă pentru o viață cât mai sănătoasă.

Numărul persoanelor cu o greutate normală scade dramatic după vârsta de 35 de ani. Se observă astfel că peste vârsta de 55 de ani doar 3 din 10 români au o greutate normală, în timp ce două treimi sunt supraponderali sau obezi. Totul este cauzat de mâncarea nesănătoasă. „Cunosc mâncarea voastră cum ar fi zacusca, mămăliga și multe altele. Aceste feluri sunt foarte sănătoase, mai ales că sunt preparate în casă. În general mâncarea făcută în casă este sănătoasă. În supermarketuri sau în oraș putem găsi multă mâncare nesătoasă ” a declarat Merve Ugur, voluntar din Turcia.

Stilul de viață sănătos este promovat din ce în ce mai mult în rândul tinerilor. Aceștia sunt învățați ce ar trebui să mănânce dar și ce ar trebui să facă pentru a evita problemele. Tocmai de aceea cursul de la Brașov este vital. „ Ideea este , cu siguranță, una foarte bună. Acest proiect nu a adus decât beneficii pentru mine și cred că pentru toți cei prezenți aici și mă bucur mult pentru acest lucru ”a declarat  Denes Dorombozy, voluntar  din Ungaria. „ Un stil de viață sănătos este foarte important pentru toți. Înainte de toate cred că cei mici ar trebui educați să practice acest stil de viață. Cred că, mai ales în această perioadă, toată lumea ar trebui să facă o schimbare ” a completat Leandro Vasco Palaia, un voluntar din Italia.

 

Tinerii voluntari vor sta la Brașov până pe 12 septembrie. În toată această perioadă, activitățile pe care le desfășoară sunt menite să-i îndrume spre un stil de viață cu o alimentație echilibrată combinată obligatoriu cu cât mai multă mișcare.  

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: