29
Vin, Mar

Lucian Dragomir și tomatele cultivate în propria gospodărie

Social

Are 44 de ani și din 2011 consumă, dar în special produce, doar legume 100% bio. Are și certificat de autenticitate. Acum șase ani problemele de sănătate l-au determinat să renunțe la alimentele nesănătoase din comerț.

Astfel că și-a făcut propria seră, iar apoi și-a extins afacerea. Este vorba despre brașoveanul Lucian Dragomir, un țăran responsabil, așa cum îi place să fie numit. După ce tentativele de a colabora cu hypermarketuri au fost sortite eșecului, de câțiva ani a ales să își vândă marfa în mod direct clienților. Noi l-am găsit în  fața unui restaurant din Piața George Enescu. Acolo își comercializează în această perioadă tomatele cultivate în propria grădină, la Vad, lângă Șercaia. Le puteți cumpăra cu 7,5 lei kilogramul. Poate părea scump, dar totul este 100% natural.

Tone de tomate în fiecare an

 „În 2013 mi-am făcut firmă și m-am dezvoltat an de an. Am pornit de la un solar de 50 metri pătrați și am ajuns astăzi la o suprafață de peste 1.000 metri pătrați, pe care cultiv exclusiv tomate. Producția de roșii de anul acesta este de 8-10 tone. Pe o altă suprafață tot de o mie de metri pătrați cultiv rădăcionoase, ardeioase, produse de sezon, mă refer la primăvara, toamna târziu, spanac, salate, ceapă verde, vedețuri în general”, ne-a declarat Lucian Dragomir.

Are clienți proprii, care-l cunosc de mulți ani și cumpără cu încredere de la el. Face livrări săptămânal chiar și la domiciliu. În satul Vad are o suprafață totală cultivată de 2.000 mp, din care 150 mp în solar. Din 2017, Lucian Dragomir are și certificat de confirmare a conversiei spre agricultura ecologică, așa că folosește doar semințe certificate ecologic.  

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: