20
Sâm, Apr

Social

Proiectul “Braşov, oraş în mijlocul naturii!” continuă programul Fundației Propark de a promova ariile protejate din județul Brașov, început în 2015 prin proiectul “Descoperă Natura din Judeţul Braşov”. 

"Dacă în anii trecuți a fost realizată o pagină de internet a ariilorprotejate, un album foto, excursii ghidate în arii protejate pentru public, dezbateri publice, anul acesta se va face, în premieră, un film despre natura din județul Brașov, ateliere de educație ecologică, pachete de vederi cu imagini din arii protejate dar și alte evenimente publice pentru promovarea ariilor naturale protejate”, a declarat Roxana Iordăchescu –managerul proiectului.

Filmul despre ariile protejate va prezenta atât valorile naturale din ariile protejate cât și activitățile care se pot organiza în ariile protejate: birdwatching (observare păsări), alpinism, fotografie, ciclism, drumeţie, activități de speolologie.

Filmările au început în luna mai la Complexul Geologic Racoș, Dumbrăvița – Rotbav- Măgura Codlei (sit Natura 2000) Poiana cu Narcise de la Dumbrava Vadului și vor continua în iunie, iulie şi august în celalalte arii protejate din Brașov. Materialul final va fi prezentat publicului în Săptămâna Ariilor Protejate, care se va desfășura în luna septembrie.

Proiectul are un buget de 24.900 lei și este implementat în parteneriat cu Agenţia Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Braşov, Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov, Asociaţia Carpaterra, Asociaţia pentru Integrare Socială şi Protecţia Mediului „Feed-Back” Braşov, Parcul Național Piatra Craiului, Asociaţia Culturală Fanzin.

Articole sugerate

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: