29
Vin, Mar

Social

În primele trei luni ale anului peste 265.000 de vizitatori au ales orașul de la Poalele Tâmpei.  Piața Sfatului  și Biserica Neagră sunt doar câteva dintre cele mai atractive zone pentru turiștii străini și nu numai.

Cifrele sunt dovada clară că Brașovul este unul dintre cele mai îndrăgite orașe din țară. Potrivit statisticilor,  în ultimii 5 ani s-a înregistrat o creștere a numărului de  turiști cu aproximativ 15%- 20%.Majoritatea turiștilor care ne-au vizitat în primele trei luni sunt germanii, aceștia fiind urmați de italieni și de francezi. Locurile 4 și 5  sunt ocupate de turiștii din Ungaria și Israel.

“Este oficial un an de record! Se pare că vremea a ținut cu noi și ne-a ajutat din acest punct de vedere. Brașovul a evoluat fantastic din punct de vedere turistic  în ultimii ani. Trebuie să ne mândrim cu acest lucru “, ne-a declarat Mihaela Pâtea, director executiv adjunct ,Direcția Județeană de Statistică Brașov 

“Brașovul este unul dintre cele mai  minunate orașe pe care le-am vizitat vreodată.  Îmbină foarte bine modernul cu tradiționalul. Clădirile sunt foarte frumoase, totul este minunat”, ne-a spus un turist din Germania  

Surprinzător sau nu, anul acesta, o creștere importantă,  de peste 22% s-a înregistrat în rândul turiștilor români, în timp ce  numărul turiștilor străini s-a redus cu două procente. În Regiunea Centru, judeţul Braşov este pe locul I la numărul totalul al cazărilor. La nivel naţional, judeţul Braşov ocupa locul al II-lea, după Municipiul Bucureşti la numărul de sosiri. 

 

Articole sugerate

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: