20
Sâm, Apr

Social

ONG-urile din toată ţara sunt în pericol, din cauza unei noi legi propuse în parlament. Actul normativ prevede anularea prevederii care permitea redirecţionarea a două procente din impozitul pe venit în beneficiul structurilor de acest gen. Și la Brașov reprezentanții instutuților neguvernamentale s-au alarmat și au făcut mai multe petiții către Ministerul Finanțelor. Până în acest moment nu s-a primit nici un răspuns oficial. 

Reprezentanții ONG-urilor au semnat mai multe petiții online pentru a evita dizolvarea asociațiilor de care depind la ora actuală foarte mulți beneficiari.  

„Multe dintre firmele mici nu vor mai primi reduceri de impozite, dacă fac sponsorizări. Asta prevede un proiectul de lege aflat în dezbatere. Activitatea multor organizații non-profit ar putea fi pusă în pericol. Sper să se ia cât de curând o decizie matură în acest sens, iar reprezentanții Guvernului să se gândească încă odată la organizațiile non-profit.”, ne-a declarat Alexandra Boeriu, președinte "Salvați Copiii" România 

 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: