28
Joi, Mar

Conducerea Asociației ISO Mediu Foto: brasovtv.com

Social

Salubritatea, punctul nevralgic al Brașovului. Gropile de gunoi neconforme, cea mai mare problemă. Toate administrațiile locale din județ formează Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ISO Mediu. Scopul principal, Brașovul trebuie să devină în câțiva ani cel mai curat județ din România. 

Grija pentru un mediu curat și închiderea celor cinci rampe neconforme de gunoi din județ. Acestea sunt doar câteva dintre cerințele Uniunii Europene privind protecția mediului. Toate trebuie rezolvate până la sfârșitul anului. Acesta este și motivul convocării Adunării Generale a Asociației ISO Mediu.

Este un nou început pentru această asociație, însă avem capacitatea necesară să facem lucruri mari. Nu ne ferim de muncă și trebuie să facem în așa fel încât Brașovul să devină în următorii ani cea mai curată zonă a Europei”, a declarat vicepreședintele Asociației ISO Mediu, primarul din Prejmer, Șerban Todorică.

În tot județul există cinci gropi de gunoi neconforme. La Făgăraș, Rupea, Râșnov, Codlea și Săcele. Consiliul Județean a alocat 4,5 milioane de lei pentru închiderea acestora.

În ultimul timp am făcut pași importanți în acest domeniu. Este obiectivul meu să avem un județ curat și să respectăm toate normele europene de mediu. Însă, pentru asta trebuie să punem la punct o strategie foarte clară.

Să avem toată documentația pregătită pentru a solicita și primi finanțare europeană pentru proiecte majore în domeniul protecției mediului, a precizat președintele Consiliului Județean Brașov

 Amenzile de la Uniunea Europeană pentru neînchiderea rampelor neconforme de gunoi pot ajunge până la 1,8 milioane de euro pe lună. 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: