20
Sâm, Apr

Social

            Pensionarii brașoveni care au o pensie mai mică de 1000 de lei pot beneficia de tichete valorice din partea Direcției de Servicii Sociale. Este vorba despre programul „Pentru suflet”, derulat cu ocazia sărbătorilor Pascale. Până acum, peste 4 mii de brașoveni și-au ridicat tichetele oferite gratuit.

            Direcția de Servicii Sociale din cadrul Primăriei Braşov derulează în această perioadă o nouă campanie de acordare a pachetului cu alimente „Pentru suflet”, cu ocazia sărbătorilor pascale. Pachetul are o valoare de 50 lei și se acordă sub formă de tichete sociale. Bonurile pot fi utilizate doar pentru achiziționarea de produse alimentare. Persoanele îndreptățite să beneficieze de tichetele sociale trebuie să îndeplinească anumite condiții. „ Persoanele vârstnice trebuie să se prezinte la sediul instituției noastre cu o copie după actul de identitate, după cuponul de pensie. Condiția de acordare este să aibă vârsta sub 63 de ani, femeile și 65 de ani bărbații, iar valoarea pensiei să fie sub 1000 de lei  ’’  a declarat Mariana Topoliceanu, director Direcția de Servicii Sociale Brașov.

 

           Campania a fost demarată acum mai bine de două spătămâni, iar aproximativ 4.400 de pensionari braşoveni şi-au ridicat deja tichetele. Dacă de Crăciun erau aşteptaţi aproape 11.000 de pensionari cu venituri sub 1.000 de lei, acum sunt 8.000-9.000 de potenţiali beneficiari. Distribuirea bonurilor se face până pe 7 aprilie 2017, lune, marțea, miercurea și vinerea, între 8.30 şi 15.30, iar joia între orele 8.30 - 18.00.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: