29
Vin, Mar

Social

            Anul trecut, pe stadionul din oraşul academicienilor Năsăud s-a format cea mai mare horă din România. Aceasta a fost compusă din nu mai puţin de 5.000 de persoane, toate îmbrăcate în haine tradiţionale. Anul acesta experimentul se va repeta şi e posibil ca acesta să intre oficial în Cartea Recordurilor.

      În 15 mai 2016, pe stadionul din Năsăud se reuneau nu mai puţin de 5.000 de persoane îmbrăcate în straie populare, care dansau la unison dansuri tradiţionale. Mulţimea de oameni a defilat pe străzile oraşului, după care s-a reunit pe stadion, unde persoanele de toate vârstele au dansat concomitent mai multe jocuri tradiţionale. Evenimentul, care se desfăşoară an de an în luna mai, de aproape 150 de ani, poartă numele Maialul Elevilor Năsăudeni, iar în 2016 a fost combinat cu Ziua Costumului Popular. Sărbătoarea a fost pusă la punct de către Primăria Năsăud şi creatoarea de artă populară Virginia Linul, scrie adevarul.ro.

      Evenimentul are şanse să intre în Cartea Recordul anul acesta Hora se va repeta şi anul acesta, când vor să se implice şi autorităţile judeţene şi chiar Ministerul Turismului. Mai mult, autorităţile judeţene vor ca anul acesta să convingă 10.000 de oameni să ia parte la hora uriaşă.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: