29
Vin, Mar

RomaniaTV.net

Social

                Fiecare copil născut după 9 februarie 2011 va primi câte 500 DE EURO. Asta prevede un act normativ. Actualul Guvern dă asigurări că legea va intra în vigoare din luna martie, iar banii vor putea fi folosiți pentru studiile copiilor.

     Indemnizaţia trebuia acordată din 2011, însă aplicarea prevederilor legale a tot fost amânată. Potrivit proiectului toţi copiii români născuţi după data de 9 februarie 2011 vor primi, de la stat, câte 500 de euro, bani pentru educaţie. Părerile cu privire la această măsură sunt împărțite. Sunt părinți care spun că este binevenită însă alții consideră că legea este una discriminatorie.

     Reprezentanții Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială spun că , deocamdată nu au primit niciun punct de vedere oficial cu privire la această prevedere, ca atare deocamdată nu se poate vorbi despre efectuarea plăților. Totuși, guvernul a anunţat că, pentru a primi aceşti bani, fiecare părinte sau tutore va trebui să deschidă, la Trezoreria Statului, un cont pentru copilul său. Tinerii vor fi singurii care vor avea acces la aceşti bani, după ce împlinesc 16 ani, iar banii pot fi cheltuiţi doar pentru educaţia lor.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: