19
Vin, Apr

Doc.ro

Social

     Semnal de alarmă: Bolnavii cu hepatită C nu au acces la terapii moderne. Asociația Persoanelor cu Afecțiuni Hepatice trage un semnal de alarmă și spune că în ciuda promisiunilor, unii pacienții nu pot beneficia de un tratament corespunzător. În România sunt diagnosticate 8 mii de noi cazuri în fiecare an.


     România este în continuare ţara cu un număr foarte mare de bolnavi cu hepatita C şi pentru mulţi pacienţi niciun tratament nu mai dă rezultate. Potrivit statisticilor oficiale, peste 600 de mii de români suferă de această boală cronică, cu 8.000 de noi cazuri diagnosticate în fiecare an. Din păcate bolnavii de hepatită nu pot beneficia de terapiile moderne, în ciuda promisiunilor. ,, Situația, nouă ni se pare în acest moment distructivă. Nu înțeleg de ce. Programul, din punctul nostru de vedere a fost întrerupt, degeaba ni se tot repetă că nu a fost întrerupt. Atâta timp cât comisia nu se mai întrunește, chiar dacă există pacienți în tratament, sunt pacienți carora li s-au aprobat dosarele la ultimele ședințe. În acest moment așteptăm niște răspunsuri de la autorități să ne spună foarte clar, pentru că promisiuni au fost făcute. ,, a declarat presedintele Asociatiei Persoanelor cu Afectiuni Hepatice, Marinela Debu.

     Marinela Debu, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România, a precizat că există nemulţumiri foarte mari pentru că nu se trece încă la un tratament cu interferon free şi pentru pacienţii aflaţi în stadiile incipiente ale bolii.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: