28
Joi, Mar

realitatea.net

Social

     Ministrul Sănătăţii a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că 80% dintre spitalele din România nu ar trebui să funcţioneze dacă s-ar respecta toate regulile. Mai mult, ministrul a explicat că, 30% dintre spitale se află sub risc seismic.

            Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a explicat, într-o conferinţă de presă, că la şase luni de la începutul mandatului, afirmaţia sa dintr-un interviu, "dacă ar trebui să aplicăm toate regulile, 80% dintre spitalele din România ar trebui închise", i-a şocat pe mulţi, însă "coafând realitatea nu facem niciun bine nimănui", explicând şi că în mandatul său de şase luni, nu a fost construit niciun spital.

"Din păcate, fiecare ministru a luat la cunoştinţă de această situaţie. A încercat să facă ceva, nu a avut echipă, nu a avut buget şi tot aşa. Aici e marea problemă. Nu există o strategie. Ministerul Sănătăţii trebuia să aibă un departament special pentru asta. Spitalele au fost acreditate cu foarte multe compromisuri. Un spital e acreditat cu 45 de puncte, din 100. S-a coborât ştacheta pentru că altfel le-am închide", a declarat, într-o intervenţie la Realitatea TV, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor, Vasile Barbu.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: