16
Mar, Apr

www.brasovistorie.ro

Social

                Istoria în roz. Brașovenii și turiștii care trec prin centrul Brașovului pot admira în fața Muzeului Județean de Istorie o mică parte din trecutul orașului. Este vorba despre o expoziție ce prezintă imagini vechi cu femeile care locuiau la poalele Tâmpei. Și ca totul să fie legat de actualitate, fotografiile sunt expuse alături de sloganul campaniei de luptă împotriva cancerului la sân.


     Fotografiile expuse în fața Muzeului din Piața Sfatului prezintă o mică parte din istoria Brașovului. Pentru că instituția este implicată și în campania de luptă împotriva cancerului la sân, reprezentanții muzeului de istorie s-au gândit să asocieze fotografiile cu mesajul campaniei. ,, Indiferent de epoc istorică, indiferent de rangul social, de avere, femeia este expusă unor pericole și sănătatea este un lucru extrem de prețios și sub această formă culturală, cred eu, că mesajul poate ajunge mai ușor și mai direct. ,,  a declarat Nicolae Pepene, director Muzeul județean de istorie Brașov.

     Expoziția din fața Muzeului Județean de istorie atrage imediat atenția trecătorilor care se opresc pentru câteva minute pentru a admira imaginile vechi ce reprezintă femei din diferite perioade istorice ale Brașovului. Muzeul intenționează să organizeze și alte expoziții tematice. În fața muzeului ar putea să apară imagini vechi cu cabanele montane de exemplu sau cu primele trasee turistice din jurul Brașovului.
 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: