18
Joi, Apr

Social

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea, și managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, dr. Călin Cobelschi, au vizitat șantierul deschis în urmă cu o lună la etajul al doilea din aripa veche a Staționarului Tractorul, care face parte din secția Urologie.

Aici, o echipă de voluntari ai companiei brașovene Kasper Development reabilitează saloanele, grupurile sanitare și holul, în cadrul unei acțiuni de sponsorizare a spitalului inițiate de către Daniela Kasper, fondatoarea firmelor de construcții Avantgarden Immo Invest și Kasper Development. „Am căutat un spațiu medical cât mai degradat pe care să-l reparăm și să-l modernizăm și ne-a fost indicat Staționarul Tractorul. Ne-am propus să terminăm lucrările în decurs de șase săptămâni și am încredere că până la finele lunii noiembrie vom reuși să punem la dispoziția Spitalului Județean un etaj modern, în conformitate cu cerințele actuale ceea ce privește asigurarea unui act medical de calitate. Practic, împreună cu colegii mei desfășurăm aici o acțiune de voluntariat, dar și de team-building, ceea ce ne consolidează spiritul de echipă, ne face să ne redescoperim reciproc și să colaborăm mai eficient”, a spus Daniela Kasper.

Proiectul de reabilitare (reconstrucție, modernizare) a acestei aripi a Staționarului Tractorul a fost posibil cu implicarea directă a 110 voluntari de la compania Kasper Development și cu susținerea următoarelor companii: Kronstadt Capital, RMT, Solid Home, AVG Instal. Echipele de voluntari constituite din fete și băieti au fost coordonate de ingineri în construcții de la compania Kasper Development, care au urmărit desfășurarea activităților întreprinse:

- desfacere tencuieli 700 mp, decopertare gresie 80 mp, faianță 260 mp;

- desfacere tâmplărie din lemn (92 mp), 48 mp uși, 32 mp ferestre, 13 mp supralumini;

- înlocuire tâmplărie din lemn cu tâmplărie PVC;

- zidire pereți suplimentari;

- turnare 300 mp de șapă autonivelantă;

- execuție 920 mp de glet și zugrăveli;

- aplicare covor PVC 300 mp;

- aplicare 200 mp de tapet PVC.

 „În această perioadă se desfășoară lucrări ample la staționarul central al Spitalului Clinic Județean de Urgență, pentru reabilitarea și modernizarea corpului B. Iată că, beneficiind de sprijinul mediului privat, reușim să mai modernizăm un etaj din spital. Este o inițiativă extraordinară, care vine în întâmpinarea necesităților pe care le avem în domeniul îmbunătățirii infrastructurii de sănătate din județul Brașov. Din păcate, la Staționarul Tractorul nu am avut cum să facem investiții din bugetul propriu și nici să accesăm fonduri europene, dat fiind faptul că nu deținem dreptul de proprietate asupra imobilului. Cu atât mai mult apreciem acest ajutor aproape nesperat pe care firma Kasper Development ni-l acordă, acest exemplu de solidaritate socială din partea mediului de afaceri brașovean", a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea. 

La finalizarea acestui proiect, personalul Spitalului Tractorul – medici și asistente, precum și pacienții care vor fi tratați aici se vor putea bucura de următoarele spații renovate și modernizate: o sală de tratament, un salon cu 6 paturi pentru bolnavii de la secția Urologie, un cabinet doctor, o sală de radiologie, un grup sanitar la secția Urologie, un grup sanitar la secția Chirurgie, un duș, o magazie, două spații pentru studenții aflați în practică, un oficiu de alimente, două cabinete asistente și holuri. Valoarea investiției cu care firma sponsorizează SCJU Brașov este de 55.000 de euro.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: