19
Vin, Apr

Foto: Brasov TV

Social

Peisaje dezolante în Brașovul anului 2018. Vorbim despre un municipiu care își propune să fie cel mai verde oraș al României. Din păcate, la capitolul poluare stăm din ce în ce mai rău.

De câteva luni, brașovenii din mai multe cartiere se plâng din cauza mizeriei. Oamenii spun că firma de salubritate, Brai-Cata, nu ridică gunoiul cu zilele.

De ce avem parte de mizerie la tot pasul? Am încercat să aflăm răspunsul la întrebare de la cel care ar trebui să se ocupe în mod direct de rezolvarea situației, primarul George Scripcaru. La capitolul promisiuni nu ne întrece nimeni. Cu practica este, însă, mult mai greu.

Brașov TV l-a contactat și pe directorul firmei de salubritate Brai-Cata. Pentru peisajul dezolant din unele zone ale orașului, acesta pasează responsabilitatea. Poliția Locală și Garda de Mediu sunt două instituții care trebuie să pună umărul la rezolvarea problemei deșeurilor din municipiu.

Pentru ridicarea gunoiului, firmele de salubritate din municipiu încasează, lunar, 9 lei și 13 bani de la fiecare brașovean. Una dintre cele mai ridicate taxe din țară.

 


 


 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: