28
Joi, Mar

Foto: BrasovTV.com

Social

La amenajarea piscicolă Rotbav respectarea legii este facultativă.

În apropierea bălții 3 se construiește în voie, asta deși Garda de Mediu a stopat lucrările în zonă de pe data de 4 iunie. Mai mult, constructorul a primit și o amendă uriașă de 30 de mii de lei. Nu pare să-i pese. Pescarii din zonă sunt cei mai revoltați.

Prima cerință în acordul de mediu este să existe un spațiu liber, de la sol, de cel puțin 15 centimetri, pentru trecerea mamiferelor mici și a reptilelor. În unele locuri nu s-a lăsat deloc acest spațiu, iar în altele sunt cel mult 7-8 centimetri. Acest proprietar, cu un tupeu nemărginit, a construit, în zonă, un fort viking, care nu seamănă deloc cu ceea ce a fost autorizat. În plus, acest edificiu este un atac antropic deosebit de grav asupra faunei și florei din zonă”, a menționat Cristian Popa, președintele Asociației Pescarilor din Brașov.

Garda de Mediu Brașov spune că sancțiunile vor fi și mai mari în cazul în care nu se va ține cont de măsurile impuse pentru readucerea construcției la stadiul inițial. „Dacă lucrările sunt de altă natură, cei care le-au făcut vor suporta rigorile legii. Adică sancțiuni mult mai mari și la verificările de măsuri se iau în calcul toate detaliile impuse la controlul anterior”, a precizat comisarul șef al Gărzii de Mediu Brașov, Mircea Paraschiv.

Asociația Pescarilor din Brașov a sesizat neregulile de la Rotbav și la Inspectoratul de Stat în Construcții.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: