18
Joi, Apr

Foto: Primăria Brașov

Sănătate

Reprezentanţii Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare au avut o discuţie cu factorii decizionali de la nivel local şi central cu privire la posibilitatea implicării lor în susţinerea acestui proiect major pentru braşoveni.

La discuţii, alături de primarul George Scripcaru, au participat ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, deputatul Roxana Mânzatu, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Veştea, consilieri locali şi, nu în ultimul rând, reprezentanţii Asociaţiei Noul Spital al Braşovului.

Primarul a făcut o prezentare a demersurilor întreprinse până în acest moment, atât la nivel local, cât şi la nivel central, precum şi faptul că Braşovul are o foarte mare nevoie de o astfel de facilitate, astfel că Muncipalitatea susţine construirea acestui spital şi se va implica, inclusiv financiar, în realizarea lui.

De asemenea, şi preşedintele CJ, Adrian Veştea,  şi-a arătat susţinerea pentru acest proiect şi totala deschidere pentru a îl sprijini.

Reprezentanţii BERD au prezentat programul lor de asistenţă tehnică pentru construirea de spitale, program care este susţinut, în cea mai mare parte, din fonduri proprii şi şi-au manifestat interesul de a se implica în sprijinirea aceste investiţii.

În final, la propunerea primarului, s-a stabilit un grup de lucru format din reprezentanţii Municipalităţii, parlamentarii de Braşov, reprezentanţii la nivel Guvernamental ai Braşovului, cei ai Consiliului Judeţean şi ai Asociaţiei Noul Spital al Braşovului, care să continue discuţiile cu BERD-ul pentru obţinerea acestei asistenţe tehnice. 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: