28
Joi, Mar

Sănătate

Demersuri importante pentru Spitalul Regional al Brașovului. Comisia de Dezvoltare a Senatului a dat aviz favorabil pentru suprafața de teren pe care se va construi noua unitate medicală.

Astfel, aproape 12 hectare vor trece din proprietatea Institutului Cartofului, în administrarea și proprietatea Primăriei Brașov. Mai mult, în ultima ședință de Guvern, Brașovul a fost inclus în masterplanul de sănătate. Așadar, noul Spital Regional ar urma să se construiască în cartierul Bartolomeu. La această suprafață se adaugă alte opt hectare aflate deja în proprietatea Municipalității.

Actul normativ va ajunge în plenul Senatului săptămâna viitoare. Unul dintre inițiatorii proiectului, senatorul și medicul Florin Orțan, este convins că proiectul fi adoptat. Mai mult, până la finalul anului, Orțan este convins că legea va fi promulgată de președintele Klaus Johannis. 

Din ianuarie vom începe să depunem amendamente la legea bugetului pentru studii de fezabilitate, pentru proiecte tehnice și pentru tot ce este în spatele unei asemenea investiții enorme. Spitalul Regional este depozitarul unei competențe superioare, care nu se poate obține decât în condițiile medicinei viitorului, care se axează pe spitalizări scurte, cu tehnologii de vârf, de ultimă generație”, a declarat senatorul Florin Orțan. 

Se iau în calcul mai multe surse de finanțare pentru Spitalul Regional al Brașovului. Unitatea va fi construită cu fonduri de la bugetul de stat, de la municipalitate, contractarea unor împrumuturi, dar și cu bani europeni. 

Articole sugerate

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: