29
Vin, Mar

Spitalul Municipal din Săcele

Sănătate

Veste bună pentru bolnavii din Săcele. Nu mai sunt nevoiți să vină la Brașov în caz de Urgențe. Oamenii vor fi tratați la spitalul din oraș, care a fost redeschis astăzi, după o pauză de șase ani.

În primă instanță, aici se pot face internări doar pe timpul zilei, iar pacienții vor fi tratați în regim ambulatoriu. Costurile pentru redeschiderea unității medicale au ajuns la aproape 730.000 lei. Sumă a fost acoperită în totalitate de municipalitate. Spitalul va avea 100 de paturi și șapte specialități pe ambulatoriu. Opt medici și șase asistente vor lucra aici. Personal a fost adus de la unități medicale din Brașov. 

Aproape 60.000 de persoane din Săcele, dar și din împrejurimi vor beneficia de serviciile spitalului. Acum un an clădirea era complet dezafectată. Din toamnă se va semna un contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate, pentru introducerea spitalizării de permanență și înființarea mai multor secții. Consiliul Local Săcele a avut un rol esențial în redeschiderea spitalului. A alocat, prin rectificare, 1,4 milioane de lei pentru investiții ulterioare în aparatură și buna funcționare. Spitalul din Săcele a fost închis în aprilie 2011, odată cu alte 2 unități medicale din județ: Codlea și Victoria.

Articole sugerate

 

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: