19
Sâm, Aug

Arhiva video

Live

Sănătate
Instrumente
Caractere

Anul viitor, Spitalul Clinic Județean de Urgență va intra într-un amplu proces de reabilitare. Consiliul Județean a pregătit suma 28 de milioane de lei pentru a moderniza Corpul B de clădire al unității medicale.

Totuși, se speră că suma va fi acoperită în totalitate de Compania Națională de Investiții, iar în acest sens s-a făcut o solicitare către CNI. 

500,000 de lei este doar valoarea lucrărilor care se vor face la solicitarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Printre altele se vor înlocui ascensoarele rezistente la incendiu.

Investițiile se vor face, inițial, din fondurile Consiliul Județean. Apoi, se va încerca recuperarea sumei de la Compania Națională de Investiții. Prinicpalele reabilitări se vor face la structura de rezistență a unității medicale, serios afectată după cutremurul din anul 1977.

Însă, se vor înlocui și instalațiile sanitare, cele electrice și se vor recompartimenta saloanele astfel încât fiecare va avea baie proprie. În timpul reabilitării Corpului B, Unitatea de Primiri Urgențe va fi mutată la fosta policlinică a Spitalului Județean. 

Căutare