13
Lun, Iul

Politic

     Guvernul a identificat mai multe măsuri care să le permită românilor din străinătate să voteze în număr cât mai mare și le-a inclus într-un proiect de Ordonanță de Urgență, scrie b1.ro. Legea care introduce posibilitatea votului prin corespondență conține proceduri foarte complicate de înscriere în Registru și limitează posibilitățile Guvernului de a crea noi secții de votare. Printr-o Ordonanță de Urgență, Executivul vrea să aducă anumite modificării, în sensul în care el să poată suplimenta numărul de secții de votare.

La articolul 23 este introdus un amendament care precizează că Ministerul Afacerilor Externe propune Autorităţii Electorale Permanente înfiinţarea de secţii suplimentare, cu acordul autorităţilor din ţara respectivă, şi în alte localităţi decât cele în care îşi au sediul misiunile diplomatice sau oficiile consulare.

Executivul simplifică procedura de înregistrare în Registrul electoral, astfel încât românii din diaspora pot trimite cererile şi copiile după documentele necesare înscrierii şi prin e-mail. Proiectul de Ordonanță de Urgență urmează să intre în dezbatere publică și va fi aprobat la începutul lunii septembrie, odată cu revenirea parlamentarilor din vacanță.

 

BODY IMPULSE MAX SRL