19
Lun, Nov

sursa foto: puterea.ro

Eveniment
Instrumente
Caractere

Un judecător de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel Brașov a pronunțat sentința definitivă în ceea ce privește prelungirea măsurii arestării preventive în cazul lui Dorel Toma.

Solicitări similare, de prelungire a măsurii arestării, au fost făcute de procurorii DNA Brașov și în cazul fostei contabile a lui Toma, a șefei unei firme din Ghimbav, dar și în cazul a doi afaceriști din sudul țării, implicați în același dosar.

Tribunalul Brașov a decis, în cazul tuturor inculpaților, prelungirea măsurii arestării preventive cu 30 de zile. Hotărârea a fost contestată la Curtea de Apel, iar un judecător de drepturi și libertăți de aici a decis ca toți cei 5 inculpați să rămână, pentru încă o lună, în beciul Poliției Brașov.

Cei 5 au fost trimiși în arest, în urmă cu o lună, pentru fapte de corupție. În dosarul penal deschis în acest caz sunt vizate contracte ilegale de achiziții în domeniul amenajărilor urbane, încheiate de responsabili ai Primăriei din Ghimbav. Prejudiciul depășește 18 milioane de lei.