30
Mar, Mai

Încălzirea brașovenilor, la mâna consilierilor locali

Eveniment

Deși suntem în secolul 21, unii brașoveni trăiesc ca în Evul Mediu. Mii de familii din municipiu nu au apă caldă de aproape șase luni. Mai mult, iarna bate la ușă, temperaturile din ultimele zile au scăzut mult sub 10 grade celsius, iar oamenii încă nu au căldură în case. Primăria dă asigurări că va furniza agent termic de la începutul lui noiembrie.

Aproape 8000 de abonați stau în frig în propriile locuințe. Totul din cauza celor din administrația locală, care nu și-au prea dat interesul să rezolve această problemă de bun simț. Doamna Nicoleta este nevoită să se îmbrace gros ca să nu înghețe în propria locuință. Este racordată la sistemul centralizat de mulți ani.

"Deja de câteva zile este frig afară și automat temperatura a scăzut și în casă. Dormim îmbrăcați foarte gros, la fel stăm și în timpul zilei. Am mai multe bluze pe mine, pantaloni groși și șosete de lână. Soțul este și el bolnav. Ne încălzim cu un calorifer electric, dar factura la energie electrică este tot mai scumpă. Sperăm să avem în sfârșit căldură", a declarat Nicoleta Secli. 

În  aceeași situație se află și doamna Nuți. În vârstă și bolnavă, femeia tremură în camera pe care și-o încălzește din când în când cu un calorifer electric. "Caloriferul nu face față, deși este pornit aproape toată ziua. Noaptea dorm cu geaca de iarnă pe mine și învelită cu o plapumă groasă. Îmi e groază ce voi face toată iarna dacă nu vom avea căldură. Dacă așa trebuie să trăim în orașul nostru...", se plânge și Elena Iacob, care nu are nici apă caldă din vară. Se chinuie zi de zi să-și încălzească. Dar totul costă, iar factura de la curent este tot mai greu de plătit. 

Situația termoficării din Brașov este departe de a fi rezolvată. Lucrurile s-au pus în mișcare abia în ultimele săptămâni. Edilii susțin că brașovenii vor avea apă caldă și căldură de la 1 noiembrie. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: