23
Mar, Apr

sursa foto: portal.just.ro

Eveniment

Inspecţia Judiciară a efectuat, în luna aprilie, trei controale de fond. Este vorba despre verificări la Judecătoria Braşov (16-20 aprilie), la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti (23-27 aprilie) şi la Judecătoria Beclean (23-27 aprilie). 

„Verificările au vizat modul de îndeplinire de către judecătorii cu funcţii de conducere a atribuţiilor manageriale, precum şi respectarea de către judecători şi personalul auxiliar de specialitate a normelor procedurale şi regulamentare privind primirea şi înregistrarea cererilor, repartizarea aleatorie a dosarelor, stabilirea termenelor, continuitatea completului de judecată, pronunţarea, redactarea şi comunicarea hotărârilor, înaintarea dosarelor la instanţele competente, punerea în executare a hotărârilor penale şi civile”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Inspecţiei Judiciare.

Potrivit sursei citate, rapoartele de control vor conţine concluzii privind bunele practici, deficienţele şi vulnerabilităţile identificate, propuneri pentru înlăturarea disfuncţionalităţilor şi prevenire riscurilor în activitatea şi vor fi înaintate Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii.

Acestea vor fi publicate până pe data de 28 mai în cazul Judecătoriei Beclean, până pe 4 iunie în cazul Judecătoriei Braşov şi până pe data de 14 iunie în cazul Judecătoriei Sector 2 Bucureşti.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: