29
Vin, Mar

sursa foto: antena3.ro

Eveniment

Șeful Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a cerut schimbarea încadrării juridice, din mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului, în mărturie mincinoasă.

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au programat pentru astăzi, un nou termen în dosarul în care preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, este judecat pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului.

Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA Brașov pe 7 iulie 2016, pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului.
Conform DNA, în cadrul actelor de cercetare cu privire la retrocedarea nelegală a unei suprafeţe din pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, Tăriceanu a făcut, sub jurământ, la data de 15 aprilie 2016, declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin aceasta împiedicarea/îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis judecătorilor.

La termenul de astăzi, procurorii anticorupție au cerut 3 ani de închisoare pentru șeful Senatului. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: