25
Joi, Apr

Foto: ecomarathon.ro

Eveniment

Centrul de Ecologie Montană, în colaborare cu Primăria Moieciu, desfășoară sâmbătă, 5 mai, concursul de alergare montană EcoMarathon Moieciu de Sus, care a ajuns anul acesta la cea de-a IX-a ediție. 

Toate cele 1500 de locuri disponibile în concurs au fost epuizate rapid pe site-ul www.ecomarathon.ro încă de la debutul înscrierilor, în ianuarie 2018. S-au înscris participanți din 24 de țări, iar peste 10% dintre cei care iau startul în concurs vin de peste hotare. Sportivi de renume mondial participă anul acesta la EcoMarathon: atleții din lotul de alergare montană al Marii Britanii, Gary Priestley, Nick Swinborn; membrele Team Salomon Suedia, Lena Trillelv și Erika Borgstrom; câștigatorii edițiilor precedente - Viorel Palici, Ionuț Zinca, George Buta, Cristian Mosoiu, Paul Pepene, Gheorghiță Vitalie.

Traseul de concurs este de o frumusețe aparte, cu o alternanță a porțiunilor de urcare și coborâre prin împrejurimile satului Moieciu de Sus și oferă alergătorilor și susținătorilor oportunitatea să descopere cadrul natural și tradițional de la poalele masivelor Bucegi și Leaota.

Evenimentul cuprinde trei curse distincte, adaptate nivelurilor diferite de pregătire a concurenților:

1.       EcoMarathon, pentru alergători desăvârșiți și cei care doresc să-și depășească limitele – o cursă pe distanța clasică de 42 de kilometri, cu o diferență de nivel de cca +2300m între startul și sosirea din Moieciu de Sus și timp limită de concurs de 9 ore.

2.       EcoCross, pentru cei care au descoperit de curând alergarea sau preferă distanțe mai scurte - o cursă de numai 14 kilometri cu o diferență de nivel de cca +600m între startul și sosirea din Moieciu de Sus.

3.       EcoKids, cursa copiilor – cei mici se întrec în alergare pe diferite distanțe în funcție de grupa de vârstă, în Moieciu de Sus. Peste 600 de copii sunt așteptați la start.

Probele de EcoMarathon și EcoCross vor începe mâine, de la ora 9.00.

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: