29
Vin, Mar

sursa foto: telegraf.ro

Eveniment

Cel puţin 10.000 de angajaţi din sistemul sanitar sunt aşteptaţi, joi, la un miting în Piaţa Victoriei din Capitală.

Protestul este organizat de federaţia Sanitas, ai cărei reprezentanți spun că există două categorii de angajaţi - medici şi asistenţi - ale căror salarii au crescut, însă există cel puţin alte şapte categorii care, în urma aplicării legii salarizării, pierd lunar din venit sume care ajung și la 1.300 de lei.

Mitingul este programat să se desfăşoare în Piaţa Victoriei, de la ora 11.00, iar la protest şi-au anunţat prezenţa cadre medicale din toată ţara.

În 19 aprilie, reprezentanţii Federaţiei Sanitas au anunţat că după mitingul din 26 aprilie va fi declanşată o grevă de avertisment, în 7 mai, iar în 11 mai este programată o grevă generală, din cauza „haosului din sănătate”.

Principalele revendicări ale federaţiei Sanitas sunt modificarea legii salarizării, prin eliminarea plafonului de 30% pe ordonator principal de credite, care limitează acordarea sporurilor din noul regulament, creşteri salariale pentru tot personalul din domeniu şi negocierea şi semnarea contractelor colective de muncă.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: