29
Vin, Mar

sursa foto: bbc.com

Eveniment

Real Madrid a câștigat cu 2-1 prima manșă a semifinalei UEFA Champions League contra lui Bayern Munchen, disputată pe Allianz Arena.

Fundașul brazilian Marcelo, în minutul 44, și „rezerva” Marco Asensio, în minutul 57, au marcat golurile madrilenilor, în timp ce pentru campioana Germaniei a punctat Joshua Kimmich, în minutul 28. Manșa retur este programată marți, 1 mai, pe stadionul Santiago Bernabeu. 

Astfel, Bayern Munchen pierde din nou pe teren propriu în fața lui Real Madrid, cu același scor cu care a fost învinsă și sezonul trecut, în sferturile de finală.

 

În cea de-a doua semifinală, disputată în urmă cu două zile, Liverpool s-a impus cu 5-2 în fața lui AS Roma, pe Anfield Road, iar returul se va disputa miercuri, 2 mai.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Cea de-a doua semifinală a Ligii Campionilor din acest sezon este un clasic al fotbalului european. Bayern şi Real Madrid sunt echipele care s-au întâlnit cel mai des în Europa, dar şi în această fază a competiţiei.

Actuala campioană a Europei şi proaspăta câştigătoare a Bundesligii sunt adversare pentru a şaptea oară în semifinalele Ligii Campionilor. Spaniolii s-au calificat de patru ori până acum, inclusiv în ultimele două „duble”.

Totodată, Bayern şi Real se vor întâlni pentru a 25-a şi a 26-a oară în cupele europene. În Liga Campionilor, au fost adversare de 18 ori. De-a lungul timpului, nu au lipsit incidentele.

Cu ocazia primei confruntări, în 1976, în semifinalele Cupei Campionilor Europeni, la finalul meciului de la Madrid, încheiat la egalitate, scor 1-1, un fan al ibericilor a intrat pe teren şi l-a atacat pe arbitrul întâlnirii, Erich Linemayr, dar şi pe autorul golului germanilor, Gerd Muller.

După 11 ani, în aceeaşi fază a competiţiei, Bayern a câştigat cu 4-1 pe teren propriu, în tur, iar nervii madrilenilor au cedat. Idolul fanilor „blanco”, Juanito, a fost eliminat după ce l-a călcat intenţionat, în două rânduri, pe Lothar Matthaus,  a doua oară chiar pe faţă.

Spaniolul a încercat să-şi facă singur dreptate, după ce Matthaus intrase tare asupra lui Chendo. În cele din urmă, s-a ales cu o suspendare drastică din partea UEFA - 4 ani, care a însemnat, practic, finalul carierei sale la Madrid.

Deşi este cel mai întâlnit duel din istoria cupelor europene, iar cele două cluburi fac parte din elita continentală, Bayern Munchen şi Real Madrid nu au fost niciodată adversare într-o finală.

ECHIPELE PROBABILE

Bayern: Ulreich - Kimmich, Hummels, Boateng, Alaba - Martinez, Thiago - James, Muller, Ribery - Lewandowski

Real Madrid: Navas- Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo - Modric, Casemiro, Kroos - Isco - Ronaldo, Benzema


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: