25
Joi, Apr

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

Primarul Ghimbavului, Dorel Toma, va petrece noaptea în arestul Inspectoratului Județean de Poliție din Brașov.

El a fost reținut și este este acuzat de comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, fiind vorba despre 7 fapte. „Deocamdată nu putem să ne exprimăm punctul de vedere pentru că nu cunoaștem toate probele. Este vorba despre achiziții publice în domeniul amenajărilor urbane. Toate au fost reale! Putem vorbi, eventual, despre supraevaluări”, a explicat, pentru brasovtv.com, avocatul inculpatului Dorel Toma, Constantin-Ioan Gliga.

Procurorii DNA Brașov au descins, în această dimineață, la locuința primarului Dorel Toma și la sediul Primăriei din Ghimbav, unde au fost sigilate mai multe birouri și au fost ridicate documente. După 9 ore, edilul a fost urcat într-o mașină de Poliție și dus la sediul DNA Brașov pentru a fi audiat. Înainte de a pleca, Dorel Toma a declarat că este nevinovat. „Procurorii au venit la Primărie să îşi facă treaba. Nu sunt acuzat de nimic şi nu mă tem. În 25 de ani ca primar, nu am fost acuzat niciodată de nimic. Cred că am încredere în DNA şi în justiția din România”, a declarat primarul din Ghimbav, Dorel Toma.

În același dosar, anchetatorii au făcut percheziții și în județul Olt. În total, au avut loc descinderi în 9 locații, dintre care două sunt instituții publice, iar celelalte sedii de firme și domicilii ale persoanelor vizate de anchetă.

În urmă cu scurt timp, surse care au dorit să-și păstreze anonimatul au declarat, pentru brasovtv.com, că, alături de Dorel Toma, au fost reținute și alte două persoane, iar joi se va cere arestarea inculpaților.

DNA București nu a dat publicității, până la ora 22.25, niciun comunicat de presă cu privire la persoanele reținute în dosarul deschis în acest caz. 

Prezumția de nevinovăție ființează în cazul tuturor inculpaților până când magistrații vor pronunța sentința definitivă.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: