24
Mie, Apr

Foto: Jandarmeria Brașov

Eveniment

Singurul autoturism de teren cu șenile al Jandarmeriei Române este la Brașov. Șenilata a fost folosită, în weekend, în premieră, într-o misiune de salvare.

Prima intervenție a Duster-ului cu șenile din dotarea jandarmilor montani a fost de această dată reală și nu doar un exercițiu, fiind vorba de o misiune de căutare-salvare a unui turist - rezultatul fiind scurtarea timpului de reacție și ajungere la apelantul 112 aflat în dificultate în zona montană.

În urma unui apel pe numărul unic de urgență 112, jandarmii au fost informați că un turist din Republica Moldova, care cobora cu placa de snowboard de pe masivul Postăvaru, ar fi pierdut traseul marcat din cauza ceții și s-ar fi rătăcit. Imediat, jandarmii aflați în serviciu au plecat cu Duster-ul cu șenile spre zona descrisă de turistul aflat în dificultate.

A fost folosit Duster-ul șenilat pentru a ajunge cât mai repede în zona în care se afla turistul rătăcit, însă a fost nevoie și de o deplasare pedestră a jandarmilor având în vedere că persoana rătăcită a fost localizată într-o zonă împădurită în care nu se putea intra cu mașina.

Turistul nu a necesitat îngrijiri medicale, a fost condus la Cabana Postăvaru, unde și-a recuperat forțele pentru a putea coborî în siguranță pe placa de snowboard până în stațiunea Poiana Brașov.

FOTO ȘI VIDEO: JANDARMERIA BRAȘOV

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: