20
Vin, Iul

sursa foto: romanialibera.ro

Eveniment
Instrumente
Caractere

Alegerile din Rusia s-au încheiat.

Toate sondajele la ieşirea de la urne îl indică pe Vladimir Putin drept câştigător al alegerilor prezidenţiale desfăşurate duminică în Rusia, transmit agenţiile de presă internaţionale, citate de Agerpres.

Presa rusă de stat, preluată de DPA, publică un scor de 73,9% pentru preşedintele în exerciţiu, care şi-a asigurat astfel cel de-al patrulea mandat, fără a mai fi necesar un al doilea tur de scrutin. 

Reuters prezintă cifrele obţinute de cei opt candidaţi în două sondaje de opinie, VTsIOM şi FOM: 

Candidat VTsIOM - FOM 
Vladimir Putin 73,9% - 76,3% 
Pavel Grudinin 11.2% - 11.9% 
Vladimir Jirikovski 6,7% - 6,0% 
Ksenia Sobceak 2,5% - 2,0% 
Grigori Yavlinski 1,6% - 1,0% 
Boris Titov 1,1% - 0,7% 
Serghei Baburin 1,0% - 0,6% 
Maxim Suraikin 0,8% - 0,7% 

Comisia Electorală Centrală a anunţat deja că prezenţa la urne a fost mai ridicată decât în 2012, la precedenta realegere a lui Vladimir Putin, reaminteşte DPA. 

Grupul de monitorizare a alegerilor Golos a raportat peste 2500 de nereguli în timpul scrutinului, dintre care aproximativ 500 la Moscova, menţionează agenţia citată. Pe site-ul de Internet al grupului sunt detaliate cazuri de vot multiplu. Golos este înregistrat în Rusia ca agent străin, deoarece a primit finanţări din străinătate. Comisia Electorală Centrală a anunţat, prin Twitter, că a primit 670 de plângeri, potrivit stiripesurse.ro .