26
Dum, Iun

Eveniment

Poștașii nu renunță la proteste. După ce acum câteva săptămâni au ieșit în stradă doar angajații Poștei Române din Brașov, astăzi a venit rândul tuturor poștașilor din Regiunea 7 Centru. Peste o sută de angajați au protestat, timp de o jumătate de oră, în fața Prefecturii. 

Principalele nemulțumiri: salariile foarte mici și orele suplimentare neplătite. În medie, un poștaș lucrează aproape 12 ore în fiecare zi. În plus, unii parcurg la picior peste zece kilometri.  

"Avem în toată țara 26.000 de salariați, iar aproape 15.000 dintre aceștia câștigă au un salariu net de până în 1.100 de lei. Este pur și simplu bătaie de joc. Cerem măcar 200 de lei la salariu. Sunt oameni, mai ales în județul Alba, în zona muntoasă, care parcurg și 20-30 de kilometri pe jos, în fiecare zi. Nu cerem decât să muncim în condiții decente", a declarat Nicolae Albu, lider sindical al Regiunii Centru. 

Nemulțumirile poștașilor au fost ascultate și de prefectul Ciprian Băncilă.

În cazul în care revendicările poștașilor nu vor fi ascultate, liderii de sindicat au strâns până acum peste 15.000 de semnături pentru declanșarea grevei generale, în luna noiembrie. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: