11
Lun, Dec

Eveniment

     Administraţia Națională de Meteorologie a emis o informare de vreme rea, ploi şi ninsori pentru aproape toată ţara. Avertizarea este valabilă de vineri, 7 octombrie, ora 18:00 – 8 octombrie, ora 15:00. În perioada menţionată se vor înregistra ploi însemnate cantitativ, ninsori la munte, intensificări ale vântului.

     Astfel, aria ploilor se va extinde treptat şi va cuprinde Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp.

În a doua parte a nopţii de vineri spre sâmbătă şi în primele ore ale zilei de sâmbătă, îndeosebi în judeţele Brăila, Tulcea, Galaţi şi Vaslui, se vor cumula izolat peste 40...50 l/mp. În zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă.
Vântul se va intensifica în regiunile sud-estice şi la munte, unde viteza la rafală va depăşi local şi temporar 55...60 km/h. Vremea va fi rece în cea mai mare parte a ţării, în special în dimineţile următoare când local se va produce brumă cu precădere în nordul şi în centrul ţării şi în zonele deluroase din restul teritoriului.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: