25
Joi, Apr

sursa foto: monitorulcj.ro

Eveniment

Proiect major la Camera Deputaţilor. Se dorește o lege foarte dură pentru violatori.

Deputatul Tudor Ciuhodaru vrea modificarea Codului penal astfel încât, în cazurile grave, să se poată ajunge chiar și la detenţia pe viaţă.

Ciuhodaru vrea modificarea mai multor alineate ale unui articol din Codul Penal. Prin urmare, raportul sexual, actul sexual oral și cel anal cu o persoană, săvârşite prin constrângere, punere în imposibilitatea de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa sau profitând de această stare, se pedepsesc cu închisoarea de la 10 la 20 ani şi interzicerea exercitării anumitor drepturi. În prezent, pedeapsa este cuprinsă între 3 şi 10 ani de închisoare, mai spune sursa citată.

De asemenea, Ciuhodaru vrea ca violatorii care abuzează persoane sub 16 ani, dacă urmăresc să producă materiale pornografice sau vizează persoane care se află în sistemele de protecţie şi îngrijire ale statului, să fie condamnați la pedepse cuprinse între 15 şi 25 de ani. Legislaţia prevede, în prezent, pedepse cuprinse între 5 şi 12 ani. Nu în ultimul rând, „dacă fapta a avut ca urmare moartea victimei, pedeapsa este detenţiunea pe viaţă şi interzicerea exercitării unor drepturi”. În prezent, legea prevede o pedeapsă cuprinsă între 7 şi 18 ani de închisoare, potrivit adevarul.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: