24
Mie, Apr

sursa foto: felicitystore.ro

Eveniment

O treime dintre români vor să ofere cadou o cină și un film, iar aproape un sfert se gândesc să dăruiască articole de parfumerie și cosmetică, potrivit unui studiu efectuat recent.

Românii mai dăruiesc de Dragobete articole de îmbrăcăminte – 16% și bijuterii și accesorii – 15%. De asemenea, 6% dintre respondenți își pregătesc bagajele, fiind gata de o excursie alături de persoana iubită.

În căutarea cadourilor, 41% dintre români vor alege centrele comerciale tip „mall", puțin peste o treime optează pentru comenzile online, iar 18% aleg calea supermarket-ului. Ca metodă de plată, mai mult de jumatate au pregătit numerar, 37% preferă cardul, iar 8% plata ramburs, la livrarea cadoului prin curier.

Deşi toţi îşi doresc cadouri, sunt câteva daruri care au ajuns pe lista neagră. Pe primul loc în topul cadourilor pe care românii nu mai vor să le primească sunt jucăriile din pluş – 30% dintre români au răspuns că ar prefera să nu mai primească astfel de cadouri. Nici cănile nu mai sunt pe lista preferințelor. 21% dintre români au tăiat ceștile de pe lista cadourilor de care se declară mulțumiți. Nici lumânările parfumate sau seturile pentru duș nu au mai mult succes în aces an.

Șapte din 10 români vor sărbători tradiționalul Dragobete, iar peste o treime alocă între 5 și 10% din venituri pentru cadourile făcute persoanei iubite, în ziua de 24 februarie, potrivit unui sondaj desfășurat de Provident la nivel național, pe un eșantion de 1.344 de respondenți. Aproximativ 8% dintre respondenți vor da cadouri de peste 300 lei.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: