19
Vin, Apr

Foto: brasovtv.com

Eveniment

Zidurile de sprijin de pe Drumul Poienii, un real pericol pentru trecători.

Sunt avariate, tencuiala se despinde la o simplă atingere. Unele nu au fost reabilitate niciodată. Primăria a luat, deja, măsuri, pentru reabilitarea acestor zone cu probleme. A fost alocată suma necesară pentru expertizarea tehnică a zidurilor.

Cele mai mari probleme au fost constatate, la sfârșitul anului trecut, pe Calea Poienii, la intersecția străzilor Warte și Spătar Nicolae Milescu. Aici zidul are o lungime de peste 60 de metri și o înălțime de șapte metri. Structura de rezistă este serios afectată, iar aici există numeroase fisuri. Consolidarea totală a zidului și refacerea balustradei de beton sunt primordiale.

"Această potențială problemă ne-a fost sesizată de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență. În urma expertizei tehnice se va constata cât de gravă este situația. Dacă va fi nevoie vom începe lucrările de reabilitare în regim de urgență", a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Primăria va expertiza și zidurile de la intersecția dintre Calea Poienii și strada Crișan, dar lucrări de reabilitare se vor face pe strada General Traian Moșoiu. Valoarea expertizei tehnice pentru zidurile care vor intra în reabilitare este de aproape 120.000 de lei. 

 

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: