29
Joi, Feb

Eveniment

Produse alimentare tradiționale, muzică populară și de petrecere, concerte de fanfară. De toate acestea veți avea parte dacă ajungeți în acest weekend, la Zilele Recoltei de la Prejmer. 40 de producători din Tărlungeni, Budila, Teliu, Prejmer și Întorsura Buzăului își vor expune marfa în centrul localității. 

Obiectivul târgului este promovarea produselor tradiționale ale producătorilor locali. Evenimentul se va relua la sfârșitul acestei săptămâni, după o pauză de câțiva ani. Caș de oaie, brânză de burduf, telemea, pastramă de porc, dulceață de ardei iute și zacusca. Sunt doar câteva dintre produsele pe care le puteți degusta la Zilele Recoltei de la Prejmer. 

Autoritățile locale doresc să promoveze și în mediul virtual produsele tradiționale locale. "Noi vrem să facem o platformă online unde toți producătorii să-și prezinte produsele tradiționale. Asta pentru că în acest moment nu am un spațiu de depozitare pentru aceste produse și este păcat că oamenii nu pot afla ce producem aici, pe plan local", a declarat Dragoș David, președintele Agenției Metropolitane Brașov. 

Din acest weekend, în cea de-a doua duminică a fiecărei luni, la Prejmer va exista un târg unde vor fi comercializate produse tradiționale locale.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: