28
Joi, Mar

sursa foto: A.N.M.

Eveniment

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, o atenționare Cod galben de ninsori abundente, care intră în vigoare în această seară și vizează Carpații Meridionali, de Curbură și zona deluroasă din Banat, Oltenia și Muntenia.

De miercuri, la prânz, ninsorile se mută către județele din estul Carpaților Meridionali, Carpaților Orientali, în cea mai mare parte a Moldovei și local în nordul Munteniei. Astfel, potrivit meteorologilor, dinaceastă seară și până pe 15 februarie, în jurul orei 15.00, precipitațiile se extend în toată țara.

Se va depune strat de zăpadă, local consistent în zonele montane si submontane, iar în a doua parte a intervalului și în Moldova.

Din seara zilei de miercuri, 14 februarie, precipitațiile vor fi în restrângere către est-nord-est.

Vântul se va intensifica temporar în majoritatea regiunilor. Vor fi perioade de timp cu rafale de 45...55 km/h în sud, în centru și în est, iar la munte peste 70 - 80 km/h, astfel că ninsoarea va fi viscolită, iar vizibilitatea scăzută.

Vor fi și condiții pentru depuneri de polei sau ghețuș.

Din această seară, de la ora 22.00, județele Caras-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brasov, Buzau, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj și Mehedinți intră sub Cod galben de ninsori. (vezi harta)

De miercuri, ora 11.00, intră în vigoare un nou Cod galben de ninsori valabil pentru judetele Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea, Covasna, Brașov, Bacău,Vaslui, Iasi, Neamt, Harghita, Suceava și Botoșani.

Astfel, pana pe 15 februarie, ora 11.00, vor avea loc, potrivit meteorologilor, ninsori temporar insemnate cantitativ (in general 20-25 l/mp).


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: