29
Vin, Mar

sursa foto: adevarul.ro

Eveniment

Fostul preşedinte al Blocului Naţional al Revoluţionarilor, Dorin-Lazăr Maior, a fost condamnat la 7 ani de închisoare cu executare, în 2013, în dosarul „Romexterra”. Maior a fost extrădat, în aprilie 2016, din Dubai pentru executarea pedepsei.

În anul 2013, Maior, a fost dat în urmărire internaţională după ce a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Mureş, dar a părăsit România înainte de pronunțarea sentinței definitive.

Adus în România din Dubai, Maior a fost încarcerat în Penitenciarul Codlea. Până săptămâna trecută, condamnatul a lucrat, în interiorul închisorii, la un punct de lucru care, în urmă cu câteva zile, s-a închis. Fostul revoluționar confecționa papuci. Pentru un nou loc de muncă după gratii, comisia de specialitate a pușcăriei a decis, pe 6 februarie, că Dorin-Lazăr Maior va lucra la magazinul închisorii, ca manipulant de marfă. Condamnatul a început activitatea, remunerată, pe 7 februarie. Astfel, la 3 zile lucrate la magazin, Maior beneficiază de câte o zi reducere din pedeapsă. Condamnatul susține însă, că nu are nevoie de bani. De ce? Pentru că a depus o cerere, care este în curs de soluționare, prin care refuză banii. Dacă solicitarea se aprobă, are de câștigat zile de libertate. Mai exact, la fiecare două zile lucrate la magazinul închisorii, Maior va primi câte o zi reducere din pedeapsă. Deținutul care a lucrat la magazinul închisorii din Codlea, până pe 7 februarie când a fost trimis Maior, a fost mutat în spațiul de detenție din Ploiești. Mutarea lui Dorin-Lazăr Maior de la… papuci la magazinul penitenciarului a fost propusă, în urma unei analize, de comisia de specialitate din închisoare și aprobată de directorul Penitenciarului Codlea, a explicat, pentru BrașovTV.com, purtătorul de cuvânt al instituției, Liviu Matache.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: